Ontstaan

Weerderhof is een kleinschalig zwembad met speeltuin, gericht op de bevolking van Linne en omliggende dorpen. Het complex dreigde als gevolg van herschikking van accommodaties door de gemeente in 1997 te worden geamoveerd en leek dus voor Linne en de directe omgeving als verloren te worden beschouwd.

Op initiatief van de toen opgerichte Stichting Weerderhof en mede door de bereidwillige en geheel belangenloze inzet van haar inmiddels 120 vrijwilligers (9 maart 2003) en diverse sponsoren is dit met succes voorkomen.

Reeds enkele jaren slagen bestuur en werkgroepen (kassaploeg, verkoopploeg, poetsploeg, waterploeg, groenploeg, activiteitenploeg en technische ploeg) erin op een veilige en financiëel verantwoorde wijze genoemde accomodatie open te houden en te exploiteren. Sterker nog, sinds de overname van het complex door de Stichting en vrijwilligers heeft het zwembad een ware facelift ondergaan.

Het complex werd opgeschoond, de technische installaties verbeterd en er werden nieuwe speeltoestellen bijgeplaatst. Jong en oud hebben zich er dan ook tot heden geweldig vermaakt.